zwemmen - Haulewelle

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Haal jij deze zomer je zwemdiploma?
Ook deze zomer wordt er zwemles gegeven in zwembad Haulewelle. De zwemlessen worden door ons eigen personeel verzorgd.
Er wordt opgeleid volgens het zwem-ABC. Deze methode heeft de afgelopen jaren haar sporen ruimschoots verdiend.
Leren zwemmen volgens het zwem-ABC is meer dan het leren van een kunstje om vooruit te komen. Er wordt vanaf het begin veel tijd besteed aan het vertrouwd raken met water en kinderen zoveel mogelijk bewegingservaring te laten opdoen. Pas als de kinderen zich echt prettig en veilig voelen, wordt begonnen met het aanleren van schoolslag, enkelvoudige rugslag, de borstcrawl en de rugcrawl. Door de hele opleiding van het zwem-ABC heen worden kinderen steeds meer bedreven in het red-jezelf-aspect.
Zwemmen betekent een verruiming van de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind. Dit is een moeilijke zin maar wel de moeite waard om over na te denken. Voor het opgroeiende kind is goed kunnen zwemmen een zeer belangrijke ervaring. Naar het zwembad gaan met je vriendjes, in het “diepe” mogen, van de hoge duikplank springen of van de glijbaan glijden zijn onuitwisbare ervaringen die alle kinderen zouden moeten opdoen.
Wij vinden dat leren zwemmen meer is dan een juiste techniek aanleren. Het tegemoetkomen aan de bewegingsdrang van uw kind en het opdoen van plezierige ervaringen in het water staan bij ons voorop.
In ons waterrijke land is het heel belangrijk dat je goed kunt zwemmen. Terecht wordt dan ook veel waarde gehecht aan de zwemdiploma’s. In Nederland worden jaarlijks 500.000 diploma’s uitgereikt en het overgrote deel van de gelukkige ontvangers zijn kinderen. Voor de meeste kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret. Want wat is er nu leuker dan lekker ravotten met vriendjes in, op of aan het water.

Opgave zwem-ABC
Opgave voor de zwemlessen kan alleen telefonisch (tel. 0516-421730) of persoonlijk of aan het bad van maandag t/m vrijdag, tijdens de normale openingstijden.

Opgave zwemsurvival
Nieuw dit jaar is zwemsurvival. Ook hier kun je je nog voor opgeven. Alle informatie kun je vinden in het zwembad.

Lestijden
De lestijden worden aan het zwembad bekend gemaakt. Let op: bij te grote deelname hanteren wij een wachtlijst.
Oefenen voor tropische wateren?
Wie geintresseerd is in de wereld onderwater heeft een leuke basis met het zwemvaardigheidsdiploma snorkelen. Er zijn drie diploma's snorkelen te behalen. Je zwemt per diploma apart af. Om snorkelen 1, 2 of 3 te behalen, moet je het Zwem-ABC hebben.

Wanneer:  In het zwemseizoen (zie publicatie in het zwembad)

Kosten:     Nog te bepalen  
               (met gebruik van eigen materiaal)
Aqua-jogging voor jong en oud
Wie van water en muziek houdt en graag outdoor bezig wil zijn moet eens bij ons op een aqua-jogging-les komen. Behalve loopbewegingen worden specifieke oefeningen gedaan voor armen, benen, billen, schouders, rug- en buikspieren. De oefeningen zijn voor iedereen goed te volgen, leuk en gevarieerd. Ervaar het zelf en kom eens een les gratis meedoen, om te kijken of het iets voor u is. De les duurt 30 minuten en wordt gegeven door een bevoegde instructrice
Wanneer:
In het zwemseizoen (zie publicatie in het zwembad)
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu